Prémiový obsah
★★★★
6.1K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Srnčí hřbet očistíme, osolíme a okořeníme. Poté vložíme srnčí hřbet do pekáčku i s výpekem a zhruba
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme světlé těsto, potom tmavé těsto, z
Maso omyjeme, odblaníme, osolíme a obložíme ho uzenou slaninou nakrájenou na nudličky. V pekáči rozškvaříme
hřbet a zvolna ho pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý srnčí hřbet nakrájíme na plátky a podáváme