127 čtenářů
anet.ruzicka
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Z těsta tvoříme zvířátka, která pokládáme na plech Troubu předehřejte na 190 stupňů, vykynutá zvířátka
V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout. Do misky si prosejeme mouku, kakao, prášek
Vše smícháme, uděláme těsto a dáme do lednice a zpracuji druhý den. Dělám ho jak na Velikonoce, tak
Toastový chléb nařežeme tak, aby se jím dala vyložit zapékací miska (ze všech stran). Další vrstvu tvoří
Žloutky s cukry horkou vodou, citronovým aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku
Žloutky vytřeme s cukrem, bílky vyšleháme v sníh a smícháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám těsto
Do prosáté mouky nakrájíme na malé kousky změklý tuk, přidáme prosátý cukr, žloutky, citronovou kůru
Mouku a škrob prosejte přes jemné síto na pracovní plochu, přidejte cukr a vanilku a uprostřed
K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody a ušlehejte z nich pevný sníh. Přimíchejte k nim špetku soli