15 čtenářů
anet.ruzicka
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout. Do misky si prosejeme mouku, kakao, prášek
Vše smícháme, uděláme těsto a dáme do lednice a zpracuji druhý den. Dělám ho jak na Velikonoce, tak
Žloutky s cukry horkou vodou, citronovým aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku
Toastový chléb nařežeme tak, aby se jím dala vyložit zapékací miska (ze všech stran). Další vrstvu tvoří
Do prosáté mouky nakrájíme na malé kousky změklý tuk, přidáme prosátý cukr, žloutky, citronovou kůru
Žloutky vytřeme s cukrem, bílky vyšleháme v sníh a smícháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám těsto
Mouku a škrob prosejte přes jemné síto na pracovní plochu, přidejte cukr a vanilku a uprostřed
K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody a ušlehejte z nich pevný sníh. Přimíchejte k nim špetku soli
Slýchávali jste jako děti větu „nehraj si s tím jídlem Děti, které si hrají s jídlem, se s ním totiž lépe