Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Piškoty můžeme využít například k přípravě dezertu Tiramisu.
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
se žloutky, vmícháme mouku a vytvoříme si těsto na piškoty do cukrářského sáčku se špičkou a stříkáme tvary piškotu
Mléko ohřejte na tělovou teplotu a 1/2 odlijte do hrnečku. Do mléka v hrnečku zamíchejte 2 lžičky droždí
Po uvaření přidáme piškoty a rozmixujeme (pokud se
Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Poté vyšleháme žloutky s cukrem a v druhé
Troubu předehřejte na 180°C (horní/dolní ohřev) nebo na 160°C (horký vzduch). Nejprve si připravíme formu
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Vytvarujeme váleček a z něho okrajujeme
Do skleniček na víno vrstvíme smetanový krém, piškoty Můžeme ozdobit drcenými piškoty nebo lístkem máty.