Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Piškoty můžeme využít například k přípravě dezertu Tiramisu.
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
se žloutky, vmícháme mouku a vytvoříme si těsto na piškoty do cukrářského sáčku se špičkou a stříkáme tvary piškotu
Mléko ohřejte na tělovou teplotu a 1/2 odlijte do hrnečku. Do mléka v hrnečku zamíchejte 2 lžičky droždí
Po uvaření přidáme piškoty a rozmixujeme (pokud se
Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Poté vyšleháme žloutky s cukrem a v druhé
Troubu předehřejte na 180°C (horní/dolní ohřev) nebo na 160°C (horký vzduch). Nejprve si připravíme formu
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej
Do skleniček na víno vrstvíme smetanový krém, piškoty Můžeme ozdobit drcenými piškoty nebo lístkem máty.
plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně naskládáme piškoty Ten poté nalijeme na piškoty a necháme ztuhnout.