Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Piškoty můžeme využít například k přípravě dezertu Tiramisu.
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
se žloutky, vmícháme mouku a vytvoříme si těsto na piškoty do cukrářského sáčku se špičkou a stříkáme tvary piškotu
Mléko ohřejte na tělovou teplotu a 1/2 odlijte do hrnečku. Do mléka v hrnečku zamíchejte 2 lžičky droždí
Po uvaření přidáme piškoty a rozmixujeme (pokud se
Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme
Troubu předehřejte na 180°C (horní/dolní ohřev) nebo na 160°C (horký vzduch). Nejprve si připravíme formu
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Poté vyšleháme žloutky s cukrem a v druhé
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej
Do skleniček na víno vrstvíme smetanový krém, piškoty Můžeme ozdobit drcenými piškoty nebo lístkem máty.
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej