Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Piškoty můžeme využít například k přípravě dezertu Tiramisu.
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
se žloutky, vmícháme mouku a vytvoříme si těsto na piškoty do cukrářského sáčku se špičkou a stříkáme tvary piškotu
Mléko ohřejte na tělovou teplotu a 1/2 odlijte do hrnečku. Do mléka v hrnečku zamíchejte 2 lžičky droždí
Po uvaření přidáme piškoty a rozmixujeme (pokud se
Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Poté vyšleháme žloutky s cukrem a v druhé
Troubu předehřejte na 180°C (horní/dolní ohřev) nebo na 160°C (horký vzduch). Nejprve si připravíme formu
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Vytvarujeme váleček a z něho okrajujeme
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej
Do skleniček na víno vrstvíme smetanový krém, piškoty Můžeme ozdobit drcenými piškoty nebo lístkem máty.