1.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
plát silný asi půl centimetru a vykrajujeme z něj srdíčka
Vykrojíme srdíčka, přeneseme je na plech vyložený pečícím Potom srdíčka pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté
Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme mandle a rozinky, mouku, kypřící prášek a vločky. Těsto promícháme
Nepečená srdíčka: ze všech surovin vypracujeme hmotu , vyválíme na plát a vykrajujeme srdíčka.
Z těsta postupně vykrajujeme srdíčka. Vykrojená srdíčka hlídáme a dobu pečení zkrátíme.
Necháme chvíli odpočinout a poté vykrajujeme srdíčka
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vodou, bílky s druhou polovinou cukru. Do žloutků přidáme obě mouky
Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Žloutky spolu
V míse smícháme ořechy, cukr, kakao, máslo a rum. Vypracujeme hladkou směs bez hrudek a tvoříme kuličky
Nejprve si necháme vzejít kvásek tak, že rozmícháme droždí ve vlažném mléce s cukrem. Přidáme máslo,
Mléko spolu s vejcem, žloutkem a tukem rozmixujeme. Mouky prosejeme a smícháme dohromady s cukrem a práškem