618 čtenářů
1 h
nikolka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Hotové těsto rozdělíme na tři části, ty vyválíme na
Vypracujeme hladké těsto, které dáme do mísy a necháme Z hotového těsta válíme provázky, které propleteme
Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, přidáme k těstu Těsto můžeme použít různě, například na buchty, pizzu
Osolíme a zpracujeme do hladkého těsta (těsto je dobře Kynuté těsto na chléb pečeme při 200 až 225 stupních
těstíčko, poté přidáme mouku a rukama vypracujeme těsto Poté Vyválíme na plat a vykrajujeme různé velikonoční
Směs na buchty připravíme podle návodu a vypracujeme těsto válečky o délce asi 40 cm, upleteme cop a stočíme do věnce
Vykynuté těsto rozdělíme na tři části. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a povrch věnce posypeme
Těsto si rozdělíme na 12 porcí. věnce.
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři části Poté stočíme, abychom vytvořili dojem věnce a dáme
se zbytkem mouky, přidáme sůl a vyparcujeme hladké těsto Dáme na plech a spojíme do tvaru věnce.