Prémiový obsah
★★★
1.9K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
Anýz zalijeme vodkou, přidáme vanilku, hřebíčky a necháme měsíc odležet. Potom cukr rozpustíme v 0,5
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme nadrobno pokrájený nebo nastrouhaný anýz. Přidáme mouku, pálenku
Vejce s cukrem šleháme alespoň 10 minut. Poté přidáme kůru, anýz, špetku soli a pálenku. Po částech přidáváme
Příprava sušenek: Sypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto
Máslo vymícháme s cukry a žloutky do hladkého těstíčka. Přidáme anýz, kurkumu, šťávu, kůru a postupně
vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka Hotová kolečka necháme oschnout.
Vyválíme, vykrájíme kolečka a dáme na plech vyložený Poté vychladlá kolečka slepíme.
Prosetou mouku smícháme na vále s máslem a přidáme cukr vyšlehaný s žloutky. Nakonec přidáme ořechy a
Všechny potřebné suroviny smícháme do tužšího těsta. Ze směsi vytvarujeme hrudky, které klademe na plech
Těsto vyválejte na plát a vykrajujte kolečka. Než kolečka dostanou zlatavou barvu, vyndejte je z