Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme nadrobno pokrájený nebo nastrouhaný anýz. Přidáme mouku, pálenku
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Vejce s cukrem šleháme alespoň 10 minut. Poté přidáme kůru, anýz, špetku soli a pálenku. Po částech přidáváme
Příprava sušenek: Sypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto
Anýz zalijeme vodkou, přidáme vanilku, hřebíčky a necháme měsíc odležet. Potom cukr rozpustíme v 0,5
Máslo vymícháme s cukry a žloutky do hladkého těstíčka. Přidáme anýz, kurkumu, šťávu, kůru a postupně
vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka Hotová kolečka necháme oschnout.
Válečky poté nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Kolečka po vychladnutí namáčíme v rozpuštěné čokoládě
Srolujeme do pevného závinu a nakrájíme na kolečka Kolečka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Prosátou mouku dáme do mísy, k ní přidáme