Prémiový obsah
★★★
69 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku prosejeme s cukrem na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v
papírem vyloženém plechu a po vychladnutí je zdobíme cukrovou polevou nebo je můžeme potřít citrónovou či barevnou
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek, přidáme žloutek a nastrouhané máslo. Zpracujeme hladké těsto
Nejdříve si vytvoříme těsto, tím že smícháme mouku, tuk, cukr, ořechy, mléko a kávu. Vypracujeme hladké
Kávu smícháme s karamelem, v kastrolku ji krátce povaříme a vychladíme v chladničce. Smetanu ušleháme
Smícháme mouku, cukru a máslo. Poté přidáme vanilkový cukr, ořechy a vejce. Vytvoříme těsto, kterým naplníme
Kosti, hlavu a kousky masa z kapra dáme do hrnce, přidáme cibuli, petržel, bobkový list, nové koření
Švestky si na noc namočíme do vody, aby pěkně změkly. Poté vodu slijeme a švestky smícháme s mákem. Vše
Nejdříve si vytvoříme těsto, tím že smícháme mouku, tuk, cukr, ořechy, mléko a kávu. Vypracujeme hladké
, typického vánočního cukroví. neboli medvědí tlapy Jsou druhem vánočního cukroví
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme