Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Pak z něj vykrajujeme měsíčky - jde to dobře kulatým Měsíčky uložíme do vhodné dózy.
těsto a poté vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme měsíčky dokud nezačnou pěnit, pak přidáváme cukr, nakonec citronovou
placku silnou asi 5 mm a z ní vykrajovačem vykrájíme měsíčky Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme na něj měsíčky
Na vychladlý korpus nalijeme citronovou polevu a z ještě neztuhnuté vykrajujeme měsíčky (aby poleva nepopraskala
Měsíčky vykrajujeme (formičkou) ještě za tepla. Po vychladnutí polijeme citrónovou polevou.
Přidáme lístky měsíčku a trošku nastrouhaného muškátového
mouky, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli a sody, citronovou
Přidáme mléko, citronovou šťávu a trochu citronové Na polevu smícháme citronovou šťávu a moučkový cukr
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Nejprve začneme šlehat bílky a jak se začne tvořit
Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí