Prémiový obsah
★★★
6.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Zdravé vánoční cukroví.
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným bílkem
V hrnci za stálého míchání rozpustíme máslo s medem a cukrem. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Perníčky přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným Tyto perníčky můžeme podávat ihned bez předchozího
ho rozválíme na cca 1 cm silný plátek, vykrájíme perníčky plechu, znovu potřeme cukrovým roztokem a vychladlé perníčky
Do mírně nahřátého tekutého medu zamícháme cukr, amonium rozmíchané ve žloutku, citrónovou kůru a pak
Utřeme si máslo s medem, cukrem, vejci a žloutkem, přidáváme mouku se sodou a perníkovým kořením. Vypracujeme