Prémiový obsah
★★★
6K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Zdravé vánoční cukroví.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným bílkem
Perníčky upečeme na pečícím papírem vyloženém plechu Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Mouku, cukr, koření, strouhané mandle a strouhanou citronovou kůru smícháme. Přidáme směs rozehřátého
Heru ušleháme s cukrem a medem. Postupně přidáváme vejce a šleháme do hladké pěny. V misce si smícháme
Utřeme si máslo s medem, cukrem, vejci a žloutkem, přidáváme mouku se sodou a perníkovým kořením. Vypracujeme
Smícháme na válku sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme Heru, vejce a med, uděláme těsto a necháme
Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem. Perníčky pečeme při 190 °C.