Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky
Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké
Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom
Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme
Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme
V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou
Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe
Do mísy rozklepneme vejce, zhruba jedno vejce na 2-3 toasty, dále přidáme podle chuti cukr moučka, nastrouhanou