Prémiový obsah ★★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Francouzské vánoční tyčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské vánoční tyčky

Příprava těsta

  1. Nejdříve našleháme máslo s cukrem a se žloutky v pěnu.
  2. Poté přidáme nastrouhanou kůru a postupně přisypáváme mouku.
  3. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme,potřeme sněhem.
  4. Pečeme na velmi nízký stupeň spíše sušíme, poté nakrájíme na tyčinky a podáváme.

Příprava sněhu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme ořechy a potřeme těsto.

Na těsto:

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr (moučka)
  • 4 ks žloutek
  • citronová kůra
  • 150 g mouka (hladká)
  • tuk (na vymazání)
  • mouka (na vysypání)

Na ořechový sníh:

  • 4 ks bílek
  • 120 g cukr (krupice)
  • 120 g ořechy (nastrouhané)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Bramborové máslové tyčky
889
Redakce Recepty.eu

Bramborové máslové tyčky

těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky

Francouzské vánoční poleno
166
Vareni.cz
★★★

Francouzské vánoční poleno

Francouzské vánoční poleno (Buche de Noël) servírujeme

Francouzský gratin
225
redakceTerka

Francouzský gratin

Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké

Francouzské briošky
439
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzské marokánky
847
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzské květinky
261
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské preclíky
43
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzské Rattatouille
1.1K
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzský chlebíček
482
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzské madlenky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzské brambory
483.5K
21
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Francouzské brambory

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe

Francouzské toasty
21.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské toasty

Do mísy rozklepneme vejce, zhruba jedno vejce na 2-3 toasty, dále přidáme podle chuti cukr moučka, nastrouhanou