Prémiový obsah ★★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Francouzské vánoční tyčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské vánoční tyčky

Příprava těsta

  1. Nejdříve našleháme máslo s cukrem a se žloutky v pěnu.
  2. Poté přidáme nastrouhanou kůru a postupně přisypáváme mouku.
  3. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme,potřeme sněhem.
  4. Pečeme na velmi nízký stupeň spíše sušíme, poté nakrájíme na tyčinky a podáváme.

Příprava sněhu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme ořechy a potřeme těsto.

Na těsto:

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr (moučka)
  • 4 ks žloutek
  • citronová kůra
  • 150 g mouka (hladká)
  • tuk (na vymazání)
  • mouka (na vysypání)

Na ořechový sníh:

  • 4 ks bílek
  • 120 g cukr (krupice)
  • 120 g ořechy (nastrouhané)

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Bramborové máslové tyčky
902
Redakce Recepty.eu

Bramborové máslové tyčky

těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky

Francouzské briošky
469
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzský gratin
232
redakceTerka

Francouzský gratin

Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké

Francouzské Rattatouille
1.1K
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzské květinky
266
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské preclíky
436
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzský chlebíček
485
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzské tartiflette
559
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzské marokánky
848
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzská bageta
1.7K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzské madlenky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzské madlenky
15.1K
Kuchař Berda
★★★★

Francouzské madlenky

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po troškách do ní vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou