Prémiový obsah ★★★ 1.3K čtenářů Přidat komentář

Francouzské vánoční tyčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské vánoční tyčky

Příprava těsta

  1. Nejdříve našleháme máslo s cukrem a se žloutky v pěnu.
  2. Poté přidáme nastrouhanou kůru a postupně přisypáváme mouku.
  3. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme,potřeme sněhem.
  4. Pečeme na velmi nízký stupeň spíše sušíme, poté nakrájíme na tyčinky a podáváme.

Příprava sněhu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme ořechy a potřeme těsto.

Na těsto:

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr (moučka)
  • 4 ks žloutek
  • citronová kůra
  • 150 g mouka (hladká)
  • tuk (na vymazání)
  • mouka (na vysypání)

Na ořechový sníh:

  • 4 ks bílek
  • 120 g cukr (krupice)
  • 120 g ořechy (nastrouhané)

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Bramborové máslové tyčky
768
Redakce Recepty.eu

Bramborové máslové tyčky

těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky

Francouzský chlebíček
373
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzská bageta
1.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzské marokánky
616
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzský pohár
1.6K
janapozarova
★★★

Francouzský pohár

Na pánvi necháme zkaramelizovat máslo s cukrem, přidáme jahody a dusíme, dokud se ovoce nezačne rozvařovat

Francouzské madlenky
3.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzské toasty
20.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské toasty

Do mísy rozklepneme vejce, zhruba jedno vejce na 2-3 toasty, dále přidáme podle chuti cukr moučka, nastrouhanou

Francouzské brambory
481.8K
21
23
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Francouzské brambory

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe

Francouzský biftek
18.6K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzská káva
8.2K
Redakce Recepty.eu

Francouzská káva

Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je

Francouzský chřest
8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzský chřest

Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu

Francouzské madlenky
15K
Kuchař Berda
★★★★

Francouzské madlenky

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po troškách do ní vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou