Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky
Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom
Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké
Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme
V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek
Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou
V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému
Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe