Prémiový obsah ★★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Francouzské vánoční tyčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské vánoční tyčky

Příprava těsta

  1. Nejdříve našleháme máslo s cukrem a se žloutky v pěnu.
  2. Poté přidáme nastrouhanou kůru a postupně přisypáváme mouku.
  3. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme,potřeme sněhem.
  4. Pečeme na velmi nízký stupeň spíše sušíme, poté nakrájíme na tyčinky a podáváme.

Příprava sněhu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme ořechy a potřeme těsto.

Na těsto:

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr (moučka)
  • 4 ks žloutek
  • citronová kůra
  • 150 g mouka (hladká)
  • tuk (na vymazání)
  • mouka (na vysypání)

Na ořechový sníh:

  • 4 ks bílek
  • 120 g cukr (krupice)
  • 120 g ořechy (nastrouhané)

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Bramborové máslové tyčky
892
Redakce Recepty.eu

Bramborové máslové tyčky

těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky

Francouzské briošky
443
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzské Rattatouille
1.1K
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzský gratin
229
redakceTerka

Francouzský gratin

Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké

Francouzské marokánky
847
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzské preclíky
43
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzská bageta
1.7K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzské tartiflette
553
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzské květinky
265
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzský chlebíček
483
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzská káva
8.3K
Redakce Recepty.eu

Francouzská káva

Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme