Prémiový obsah ★★★ 1.4K čtenářů Přidat komentář

Francouzské vánoční tyčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzské vánoční tyčky

Příprava těsta

  1. Nejdříve našleháme máslo s cukrem a se žloutky v pěnu.
  2. Poté přidáme nastrouhanou kůru a postupně přisypáváme mouku.
  3. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme,potřeme sněhem.
  4. Pečeme na velmi nízký stupeň spíše sušíme, poté nakrájíme na tyčinky a podáváme.

Příprava sněhu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme ořechy a potřeme těsto.

Na těsto:

  • 150 g máslo
  • 150 g cukr (moučka)
  • 4 ks žloutek
  • citronová kůra
  • 150 g mouka (hladká)
  • tuk (na vymazání)
  • mouka (na vysypání)

Na ořechový sníh:

  • 4 ks bílek
  • 120 g cukr (krupice)
  • 120 g ořechy (nastrouhané)

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Bramborové máslové tyčky
826
Redakce Recepty.eu

Bramborové máslové tyčky

těsto vyválíme na čtvrt centimetru silně, nakrájíme tyčky

Francouzská káva
8.2K
Redakce Recepty.eu

Francouzská káva

Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je

Francouzské omeletky
11.7K
Kuchař Berda

Francouzské omeletky

Rozšlehaná vejce osolíme, vmícháme smetanu, strouhanku a přisypeme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém oleji

Francouzský losos
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský losos

Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzský salát
28.6K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský salát

Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou

Francouzská omeleta
42K
Kuchař Berda
★★★

Francouzská omeleta

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a mírně osladíme. Nalijeme na pánev na rozpálené máslo a mícháme až

Francouzské zelí
8.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské zelí

Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,

Francouzská česnečka
9.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská česnečka

Česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. Z bílků se špetičkou

Francouzský chřest
8.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzský chřest

Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu

Francouzská cibulačka
29.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzská cibulačka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, v hrnci rozehřejeme lžíci másla a pomalu orestujeme cibuli až

Francouzské hranolky
10.8K
Kuchař Berda
★★★

Francouzské hranolky

Smícháme dohromady hranolky, na kostičky nakrájený salám, na kolečka nakrájenou cibuli, hrášek, kukuřici