433 čtenářů Přidat komentář

Francouzské marokánky

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání.
  2. Pak přidáme moukou, chvilku povaříme a odstavíme.
  3. Na vymaštěném a pomoučněném plechu poté upečeme malé hromádky, vytvořené lžičkou.
  4. Sušíme v troubě při 150°C. Upečené můžeme namočit v čokoládě.
  • 2 l mléko
  • 12 dkg ořechy (vlašské)
  • 20 dkg ovoce (kandované)
  • 7 dkg máslo
  • 7 dkg cukr
  • 3 dkg mouka (hlakdá)

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.