56.1K čtenářů Přidat komentář

Marokánky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Smetanu, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotnu a povaříme asi minutu.
  2. Přidáme mandle, špetku nového koření a kůru a odstavíme.
  3. Na pečící papír dáváme necelou lžičku těsta.
  4. Pečeme v troubě při 170 °C. Hotové z jedné strany poléváme čokoládou
  • 125 ml smetana (ke šlehání)
  • 20 g máslo
  • 40 g cukr (krupice)
  • pomerančová kůra
  • mandle loupané
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • vanilkový lusk
  • špetka nové koření

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.