4K čtenářů Přidat komentář

Klasické vánoční marokánky

1 h

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Do většího hrnce nalijeme smetanu, přidáme mouku a cukr a vše promícháme a za stálého míchání svaříme na mírném ohni na řidší kaši.
  2. Pak do základu rozmícháme nasekané ořechy, mandle, rozinky a nadrobno pokrájené ovoce tak, aby vznikla tužší směs.
  3. Z ní odeberme lžičkou stejně velké množství a tvoříme na plechu s pečícím papírem stejně velké hromádky.
  4. Pečeme v troubě při 180°C dorůžova.
  5. Opatrně je sloupneme a necháme vychladnout. Poté je dle nápadu a chuti namočíme v horké čokoládové polevě.
  • 500 ml smetana (ke šlehání)
  • 3 lžíce mouka (hladká)
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 150 g cukr (krupice)
  • 150 g směs ořechy
  • 150 g rozinky
  • 150 g ovoce (kandované)
  • 200 g čokoláda (hořká)

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.