Prémiový obsah
★★★★
2.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
V malém hrnci rozehřejeme mléko a přidáme do něj nalámanou čokoládu. Přidáme dřeň z vanilky a koření.
Do mísy postupně nasypeme mouku, kakao, cukr, nožem seškráblý vnitřek vanilkového lusku, lžičku mletého
Mouku promícháme s kakaem, cukrem, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které pak vyválíme
Borovicové špičky dobře propláchneme, vložíme do větší nádoby se širokým hrdlem a zalijeme lakoholem,
Zahřejeme si mléko, smetanu, přidáme čokoládu, koření a necháme dojít téměř k varu, poté odstavíme. Podle
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme spolu se smetanou a asi 6 lžičkami mléka do misky. Zahříváme, dokud
Všechny suroviny kromě minerálky dáme do šejkru a důkladně protřepeme. Slijeme do širší sklenice s ledem
Do vína vymačkáme šťávu z citronu. Přidáme hřebíčky, skořici, pískový a vanilkový cukr a rum. Zahřejeme
Do šejkru nalijeme rum, vodku, mléko, citrónovou šťávu a přidáme cukr a led. Pořádně promícháme a nápoj