Prémiový obsah
★★★★
2.6K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
V malém hrnci rozehřejeme mléko a přidáme do něj nalámanou čokoládu. Přidáme dřeň z vanilky a koření.
Do mísy postupně nasypeme mouku, kakao, cukr, nožem seškráblý vnitřek vanilkového lusku, lžičku mletého
Mouku promícháme s kakaem, cukrem, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které pak vyválíme
Griotku nalijeme do skleničky a zalijeme horkou vodou Horký nápoj zdobíme plátkem citronu.
Borovicové špičky dobře propláchneme, vložíme do větší nádoby se širokým hrdlem a zalijeme lakoholem,
Zahřejeme si mléko, smetanu, přidáme čokoládu, koření a necháme dojít téměř k varu, poté odstavíme. Podle
Všechny suroviny kromě minerálky dáme do šejkru a důkladně protřepeme. Slijeme do širší sklenice s ledem
Do šejkru nalijeme rum, vodku, mléko, citrónovou šťávu a přidáme cukr a led. Pořádně promícháme a nápoj
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme spolu se smetanou a asi 6 lžičkami mléka do misky. Zahříváme, dokud