Prémiový obsah
★★★★
2.4K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
V malém hrnci rozehřejeme mléko a přidáme do něj nalámanou čokoládu. Přidáme dřeň z vanilky a koření.
Mouku promícháme s kakaem, cukrem, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které pak vyválíme
Griotku nalijeme do skleničky a zalijeme horkou vodou Horký nápoj zdobíme plátkem citronu.
Všechny suroviny kromě minerálky dáme do šejkru a důkladně protřepeme. Slijeme do širší sklenice s ledem
Borovicové špičky dobře propláchneme, vložíme do větší nádoby se širokým hrdlem a zalijeme lakoholem,
Zahřejeme si mléko, smetanu, přidáme čokoládu, koření a necháme dojít téměř k varu, poté odstavíme. Podle
Do šejkru nalijeme rum, vodku, mléko, citrónovou šťávu a přidáme cukr a led. Pořádně promícháme a nápoj
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme spolu se smetanou a asi 6 lžičkami mléka do misky. Zahříváme, dokud
Do vína vymačkáme šťávu z citronu. Přidáme hřebíčky, skořici, pískový a vanilkový cukr a rum. Zahřejeme