Prémiový obsah
★★★★
4K čtenářů
45 m
janapozarova
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Na krém vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na polovinu
Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme cukr. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a na závěr už jen ručně vmícháme
Po vychladnutí slepíme krémem, potřeme čoko polevou Příprava krému: Máslo pokojové teploty smícháme s cukrem
Příprava těsta: Žloutky smícháme se sypkými surovinami a přidáme vodu a citronovou kůru. Nakonec vmícháme
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
Vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Poté rozválíme na placku, vykrajujeme různé
a kakaem do hladkého krému. Spodní část korpusu potřete polovinou krému.
Zbytkem krému můžeme i ozdobit. (ze 6-8 vajec) a postupně dochucuj a plním cukroví