Prémiový obsah ★★★ 6 čtenářů Přidat komentář

Jemné bratislavské keksy

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Jemné bratislavské keksy

  1. Na vál prosejeme mouky s kypřícím práškem a přidáme kousky povoleného másla.
  2. Poté přidáme vejce vyšlehané s cukrem a spojíme v hladké těsto.
  3. Vyválíme na 1 cm plát a vykrajujeme různé tvary.
  4. Upečeme dozlatova. Hotové můžeme spojovat krémem nebo zdobit čokoládou.
  • 250 g mouka (hladká)
  • 50 g mouka (bramborová)
  • 120 g cukr (moučka)
  • 80 g máslo
  • 3 ks vejce
  • lžička kypřící prášek
  • mouka (na vál)
  • tuk (na vymazání)

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Strojkové keksy
203
Redakce Recepty.eu
★★★

Strojkové keksy

Mouku smícháme s práškovým cukrem, změklým máslem a vejcem, vypracujeme vláčné těsto, které necháme v

Amatantové keksy
2.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Amarantové keksy

Ke směsi přidáme mrkev nastrouhanou na jemno, olej

Slepované  keksy
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slepované keksy

Utřeme v míse máslo, cukr a vejce do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyválíme plát a vykrajujeme

Banánové keksy
1K
Kuchař Berda
★★★

Banánové keksy

Potom keksy upečeme v troubě při 180 °C dozlatova.

Marcipánové keksy
7.7K
Kuchař Berda

Marcipánové keksy

Nakrájíme marcipán na kousky a rozmělníme ho společně s krupicovým cukrem. Pak smícháme v míse mouku,

Bratislavské telecí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské telecí

Telecí maso opečeme na sádle a vytáhneme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na

Bratislavské rohlíčky
4.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky

Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je

Bratislavská roštěná
50.2K
Kuchař Berda
★★★

Bratislavská roštěná

Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme cibuli,

Bratislavská fazolačka
12.1K
Kuchař Berda

Bratislavská fazolačka

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou

Bratislavská omáčka
27.7K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavská omáčka

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, orestujeme, posypeme

Bratislavský guláš
24.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavský guláš

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme půlku kořenové zeleniny, maso nakrájené na kostky

Bratislavský kapr
12.6K
Redakce Recepty.eu

Bratislavský kapr

Kapra očistíme, omyjeme, vykostíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijeme pomerančovým džusem