Prémiový obsah ★★★ 4.8K čtenářů Přidat komentář

Bratislavské rohlíčky

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bratislavské rohlíčky

  1. Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je pod ubrouskem vykynout na teplém místě.
  2. Z vykynutého těsta utvořím váleček, nakrájíme jej na třicet až třicet pět kousků, které stočíme do kouliček.
  3. Rozválíme je do elipsovitého tvaru, podélně je poklademe ořechovou nádivkou, utvoříme z nich rohlíčky a spojem dolů je položíme na pomaštěný plech, potřeme je žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka a necháme je nakynout.
  4. Ještě jednou je potřeme žloutkem a mlékem a krátce necháme oschnout v chladu. Po vykynutí je u obou konců stiskneme, vložíme je do dobře zahřáté trouby a pečeme.
  5. Po chvilce příkon tepla zmírníme a rohlíčky dopečeme.
  • 250 g mouka (hladká)
  • 100 g mouka (hrubá)
  • 50 g cukr
  • 150 g tuk
  • 2 žloutky
  • 1 dl mléko
  • 20 g droždí
  • sůl
  • mouka na vyválení

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Bratislavské rohlíčky s náplní
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky s náplní

Z mouky, droždí, margarínu, cukru, žloutku, soli a mléka vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny

Plněné bratislavské rohlíčky
3.4K
janapozarova
★★★

Plněné bratislavské rohlíčky

Ty naplníme mákem nebo ořechy a srolujeme do rohlíčku

Bratislavské rohlíčky podle tety
2.8K
janapozarova
★★★

Bratislavské rohlíčky podle tety

elipsy, poklademe ořechovou nádivkou a stočíme do rohlíčků

Bratislavské telecí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské telecí

Telecí maso opečeme na sádle a vytáhneme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na

Bratislavská fazolačka
12.2K
Kuchař Berda

Bratislavská fazolačka

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou

Bratislavská roštěná
50.4K
Kuchař Berda
★★★

Bratislavská roštěná

Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme cibuli,

Bratislavská omáčka
28K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavská omáčka

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, orestujeme, posypeme

Bratislavský guláš
24.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavský guláš

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme půlku kořenové zeleniny, maso nakrájené na kostky

Bratislavský kapr
12.6K
Redakce Recepty.eu

Bratislavský kapr

Kapra očistíme, omyjeme, vykostíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijeme pomerančovým džusem

Bratislavské rohlíčky
1.1K
1
Toprecepty
★★★★

Bratislavské rohlíčky

Rohlíčky poklademe na mírně pomaštěný plech tak, aby Rohlíčky pečeme při vyšší teplotě v dobře vyhřáté troubě

Bratislavské rohlíčky
145
1
Recepty.cz
★★★

Bratislavské rohlíčky

kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky Upečeme do zlatova.Je to tradiční lahodný bratislavský

Bratislavské rohlíčky
128
Apetit Online
★★★

Bratislavské rohlíčky

V kastrůlku na vodní lázni rozpusťte v mléce cukr. Přidejte žloutek a za stálého míchání přiveďte k varu