Prémiový obsah ★★★ 4.6K čtenářů Přidat komentář

Bratislavské rohlíčky

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bratislavské rohlíčky

  1. Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je pod ubrouskem vykynout na teplém místě.
  2. Z vykynutého těsta utvořím váleček, nakrájíme jej na třicet až třicet pět kousků, které stočíme do kouliček.
  3. Rozválíme je do elipsovitého tvaru, podélně je poklademe ořechovou nádivkou, utvoříme z nich rohlíčky a spojem dolů je položíme na pomaštěný plech, potřeme je žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka a necháme je nakynout.
  4. Ještě jednou je potřeme žloutkem a mlékem a krátce necháme oschnout v chladu. Po vykynutí je u obou konců stiskneme, vložíme je do dobře zahřáté trouby a pečeme.
  5. Po chvilce příkon tepla zmírníme a rohlíčky dopečeme.
  • 250 g mouka (hladká)
  • 100 g mouka (hrubá)
  • 50 g cukr
  • 150 g tuk
  • 2 žloutky
  • 1 dl mléko
  • 20 g droždí
  • sůl
  • mouka na vyválení

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.

Bratislavské rohlíčky s náplní
1.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky s náplní

Z mouky, droždí, margarínu, cukru, žloutku, soli a mléka vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny

Plněné bratislavské rohlíčky
3.3K
janapozarova
★★★

Plněné bratislavské rohlíčky

Ty naplníme mákem nebo ořechy a srolujeme do rohlíčku

Bratislavské rohlíčky podle tety
2.6K
janapozarova
★★★

Bratislavské rohlíčky podle tety

elipsy, poklademe ořechovou nádivkou a stočíme do rohlíčků

Bratislavská fazolačka
12K
Kuchař Berda

Bratislavská fazolačka

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou

Bratislavská roštěná
49.5K
Kuchař Berda
★★★

Bratislavská roštěná

Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme cibuli,

Bratislavský guláš
23.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavský guláš

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme půlku kořenové zeleniny, maso nakrájené na kostky

Bratislavský kapr
12.5K
Redakce Recepty.eu

Bratislavský kapr

Kapra očistíme, omyjeme, vykostíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijeme pomerančovým džusem

Bratislavské telecí
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské telecí

Telecí maso opečeme na sádle a vytáhneme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na

Bratislavská omáčka
26.2K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavská omáčka

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, orestujeme, posypeme

Bratislavské rohlíčky
1.1K
1
Toprecepty
★★★★

Bratislavské rohlíčky

Rohlíčky poklademe na mírně pomaštěný plech tak, aby Rohlíčky pečeme při vyšší teplotě v dobře vyhřáté troubě

Bratislavské rohlíčky
101
Apetit Online
★★★

Bratislavské rohlíčky

V kastrůlku na vodní lázni rozpusťte v mléce cukr. Přidejte žloutek a za stálého míchání přiveďte k varu

Bratislavské rohlíčky
53
Vareni.cz

Bratislavské rohlíčky

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi cukru moučka Bratislavské rohlíčky podáváme jako výborné pečivo