Prémiový obsah ★★★ 4.7K čtenářů Přidat komentář

Bratislavské rohlíčky

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bratislavské rohlíčky

  1. Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je pod ubrouskem vykynout na teplém místě.
  2. Z vykynutého těsta utvořím váleček, nakrájíme jej na třicet až třicet pět kousků, které stočíme do kouliček.
  3. Rozválíme je do elipsovitého tvaru, podélně je poklademe ořechovou nádivkou, utvoříme z nich rohlíčky a spojem dolů je položíme na pomaštěný plech, potřeme je žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka a necháme je nakynout.
  4. Ještě jednou je potřeme žloutkem a mlékem a krátce necháme oschnout v chladu. Po vykynutí je u obou konců stiskneme, vložíme je do dobře zahřáté trouby a pečeme.
  5. Po chvilce příkon tepla zmírníme a rohlíčky dopečeme.
  • 250 g mouka (hladká)
  • 100 g mouka (hrubá)
  • 50 g cukr
  • 150 g tuk
  • 2 žloutky
  • 1 dl mléko
  • 20 g droždí
  • sůl
  • mouka na vyválení

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Plněné bratislavské rohlíčky
3.4K
janapozarova
★★★

Plněné bratislavské rohlíčky

Ty naplníme mákem nebo ořechy a srolujeme do rohlíčku

Bratislavské rohlíčky s náplní
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské rohlíčky s náplní

Z mouky, droždí, margarínu, cukru, žloutku, soli a mléka vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny

Bratislavské rohlíčky podle tety
2.7K
janapozarova
★★★

Bratislavské rohlíčky podle tety

elipsy, poklademe ořechovou nádivkou a stočíme do rohlíčků

Bratislavská omáčka
27.6K
Kuchař Berda
★★★★★

Bratislavská omáčka

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, orestujeme, posypeme

Bratislavské telecí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavské telecí

Telecí maso opečeme na sádle a vytáhneme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na

Bratislavská roštěná
50.2K
Kuchař Berda
★★★

Bratislavská roštěná

Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme cibuli,

Bratislavská fazolačka
12.1K
Kuchař Berda

Bratislavská fazolačka

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou

Bratislavský guláš
24.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bratislavský guláš

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme půlku kořenové zeleniny, maso nakrájené na kostky

Bratislavský kapr
12.6K
Redakce Recepty.eu

Bratislavský kapr

Kapra očistíme, omyjeme, vykostíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijeme pomerančovým džusem

Bratislavské rohlíčky
1.1K
1
Toprecepty
★★★★

Bratislavské rohlíčky

Rohlíčky poklademe na mírně pomaštěný plech tak, aby Rohlíčky pečeme při vyšší teplotě v dobře vyhřáté troubě

Bratislavské rohlíčky
145
1
Recepty.cz
★★★

Bratislavské rohlíčky

kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky Upečeme do zlatova.Je to tradiční lahodný bratislavský

Bratislavské rohlíčky
128
Apetit Online
★★★

Bratislavské rohlíčky

V kastrůlku na vodní lázni rozpusťte v mléce cukr. Přidejte žloutek a za stálého míchání přiveďte k varu