212 čtenářů
Jednoduchý a skvělý vánoční recept našich babiček, který je sladký i zároveň příjemně kyselý. Vyzkoušejte oblíbenou kakaovou variantu ozvláštněnou lahodným rybízem, která by na vaší štědrovečerní tabuli neměla chybět.
1 h
julie
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme
Každý čtverec naplníme lžičkou jahodového džemu. Pak rohy přehneme a tvarujeme bochánky.
Rybíz zbavíme stopek, a vsypeme do hrnce, přilijeme vodu a 10 minut vaříme. Přidáme cukr a za stálého
pak prsty roztáhněte a doprostřed naplňte lžičkou rybízový Extra džem od Hamé a dobře uzavřete.
pak prsty roztáhněte a doprostřed naplňte lžičkou rybízový Extra džem od Hamé a dobře uzavřete.
Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz. Šlehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte
Džem nalijeme do vymytých sklenic, navrch dáme lžičku Rybízový džem používáme podle chuti ke slepování cukroví
Poté tvaruju bochánky a doprostřed vtlačím mandli. Bochánky se musí nechat uležet 10-14 dnů, aby byly
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do
Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený
Rybíz důkladně očistíme a zbavíme třapin. Maliny očistíme a necháme okapat na utěrce. Připravené ovoce