19 čtenářů
Jednoduchý a skvělý vánoční recept našich babiček, který je sladký i zároveň příjemně kyselý. Vyzkoušejte oblíbenou kakaovou variantu ozvláštněnou lahodným rybízem, která by na vaší štědrovečerní tabuli neměla chybět.
1 h
julie
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme
Každý čtverec naplníme lžičkou jahodového džemu. Pak rohy přehneme a tvarujeme bochánky.
Rybíz zbavíme stopek, a vsypeme do hrnce, přilijeme vodu a 10 minut vaříme. Přidáme cukr a za stálého
Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz. Šlehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte
pak prsty roztáhněte a doprostřed naplňte lžičkou rybízový Extra džem od Hamé a dobře uzavřete.
Džem nalijeme do vymytých sklenic, navrch dáme lžičku Rybízový džem používáme podle chuti ke slepování cukroví
Poté tvaruju bochánky a doprostřed vtlačím mandli. Bochánky se musí nechat uležet 10-14 dnů, aby byly
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do
Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený
Rybíz důkladně očistíme a zbavíme třapin. Maliny očistíme a necháme okapat na utěrce. Připravené ovoce