283 čtenářů
Vyzkoušejte recept, který krásně vypadá i chutná – zasněženou čokoládovou roládu s rybízovým džemem a šlehačkou. Servírujte ji vychlazenou z ledničky a vykouzlete tu nejlepší vánoční dezert pro celou rodinu.
1 h
julie
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme
Po vychladnutí je potřeme džemem, pokryjeme smetanou posypeme očištěným, dobře odkapaným rybízem, který do šlehačky
Rybíz zbavíme stopek, a vsypeme do hrnce, přilijeme vodu a 10 minut vaříme. Přidáme cukr a za stálého
zatlačte do středu kuličky důlek a lžičkou zdobte rybízovým Extra džemem Hamé.
Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme šlehačkou, posypeme Potřeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle fantazie.
Roládu opatrně rozvineme, sundáme papír a celý plát potřeme šlehačkou posypeme jahodami.
očistíme, nastrouháme najemno, promícháme s meruňkovým džemem Část šlehačky necháme na ozdobu.
V hrnci zahřejeme smetanu a přidáme do ní špetku chilli. Poté ve smetaně rozpustíme na kousky nalámanou
Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu