Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Připravíme si těst na kolečka a zvlášť na věnečky. Klasicky vyválíme plát a vykrajujeme tvary, které
Mléko ohřejeme, přidáme máslo, sůl, cukr, dokud se vše nerozpustí. Poté pomalu přidáváme mouku, dokud
Do hrnku si dáme trochu mléka, lžíci cukru a droždí, necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, mléko
Listové těsto rozvalíme na obdélník tak, aby šlo zabalit do rolády. Těsto potřeme kečupem, posypeme kořením
V míse smícháme koření, solamyl, olej a hořčici. V takto připraveném těstíčku obalíme nakrájenou cibuli
Těsto: V Hrnku s vlažným mlékem rozmícháme droždí a přidáme lžíci cukru a mouky. Připravíme kvásek, který
Cibulové kroužky namáčíme v pivní směsi a pak ve strouhance
Naskládáme na plech těsně vedle sebe do oleje cuketové kroužky