2.7K čtenářů Přidat komentář

Laskonky s vanilkovým krémem

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Bílky vyšlehám ve vodní lázni s polovinou krupicového cukru. Poté zašleháme zbylý cukr a kokos.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem naneseme pomocí lžíce vzniklou hmotu a tvarujeme oválky.
  3. Usušíme v troubě při 140°C asi hodinu. Z mléka obou druhů cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém
  4. Upečené vychladlé laskonky slepujeme připraveným krémem. Skladujeme v suchu a v chladu.
  • 3 ks bílek
  • 150 g cukr (krupice)
  • 80 g cukr (moučka)
  • 80 g kokos (strouhaný)

Vanilkový krém:

  • 200 ml cukr (krupice)
  • 70 g cukr (krupice)
  • 3/4 vanilkový pudink
  • 0,5 l mléko
  • lžička cukr (vanilkový)
  • 180 g máslo