168 čtenářů
1 h
paninenickova
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Mouku prosejeme do misky, smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kousky másla, vejce a trošku mléka
Povolené máslo smícháme s cukrem, práškem do pečiva, vejcem, moukou a mandlemi v hladké těsto. Těsto
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Maso nakrájíme na plátky (je lepší koupit již nakrájené) a naložíme do bílého jogurtu s česnekem. Necháme
Utřeme si máslo se žloutky, přidáme rum a mouku a necháme hodinu odležet. Na náplň si připravíme ořechy
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na Linecké cukroví upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme
Na tři kila potřebujete asi 1,2 kg cukru krystal nebo krupice (ochutnejte švestky, jak jsou kyselé, pokud