Prémiový obsah
★★★
3.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Poté ho válečkem vyválíme a vykrajujeme hvězdičky. Hvězdičky zdobíme klasickou citronovou polevou (ml.
listového těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky Na kždou hvězdičku dáme lžičku smetany, kolečko cibule
Pak vykrajujeme formičkami hvězdičky, které upečeme na vymaštěném plechu a hvězdičky ještě horké na plechu
Z hotového vyváleného těsta vykrajujeme tvary hvězdiček Hvězdičky podáváme k vínu.
Na vál přesijeme mouku, do ní nastrouháme Heru, přilijeme šlehačku a vypracujeme těsto. Na pomoučeném
pomoučněném vále placku silnou 3 až 4 mm, vykrájíme hvězdičky Promícháme a dezertní lžičkou nandáváme na vychladlé hvězdičky
vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme z něj hvězdičky Nakonec hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem.