Prémiový obsah
★★★
3.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Poté ho válečkem vyválíme a vykrajujeme hvězdičky. Hvězdičky zdobíme klasickou citronovou polevou (ml.
Z hotového vyváleného těsta vykrajujeme tvary hvězdiček Hvězdičky podáváme k vínu.
Pak vykrajujeme formičkami hvězdičky, které upečeme na vymaštěném plechu a hvězdičky ještě horké na plechu
pomoučněném vále placku silnou 3 až 4 mm, vykrájíme hvězdičky Promícháme a dezertní lžičkou nandáváme na vychladlé hvězdičky
Na vál přesijeme mouku, do ní nastrouháme Heru, přilijeme šlehačku a vypracujeme těsto. Na pomoučeném
vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme z něj hvězdičky Nakonec hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem.