Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Na umytou a odblaněnou svíčkovou nandáme proužky uzené slaniny. Opečeme na polovičce sádla a vložíme
Kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme a rozkrájíme na čtverečky o velikosti asi 2 - 3 cm. Opepříme
Tatranky nastrouháme a přidáme k nim nastrouhaný tuk, kakao, rum a cukr. K tomu přidáme sníh z bílku
Kotlety nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou položíme plátek anglické slaniny a poklademe
Kotlety zlehka naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a na každou kotletu položíme plátek anglické
listového těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky Na kždou hvězdičku dáme lžičku smetany, kolečko cibule
Na vál přesijeme mouku, do ní nastrouháme Heru, přilijeme šlehačku a vypracujeme těsto. Na pomoučeném
pomoučněném vále placku silnou 3 až 4 mm, vykrájíme hvězdičky Promícháme a dezertní lžičkou nandáváme na vychladlé hvězdičky
Z hotového vyváleného těsta vykrajujeme tvary hvězdiček Hvězdičky podáváme k vínu.