302 čtenářů Přidat komentář

Tatranské hvězdičky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout.
  2. z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme z něj hvězdičky, které klademe na plech s pečícím papírem.
  3. Pečeme při teplotě 180°C asi 10-15 minut do růžova.
  4. Necháme vychladnout a poté spojujeme po dvou hvězdičkách marmeládou.
  5. Vhodná je marmeláda s jemnější chutí. Nakonec hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Na těsto:

  • 150 g mouka (hladká)
  • 150 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • 150 g ořechy (mleté)
  • 2 ks žloutek
  • 2 lžíce smetana (zakysaná)

Na ozdobení:

  • cukr (moučka)
  • marmeláda

Jemný tvaroh

Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.

Štědrý večer nastal...
41
Kuchyně Lidlu

Štědrý večer nastal...

A když se večer na nebi rozsvítí první hvězdička, je rok připravit jeho odlehčenou verzi bez majonézy i tatarské