Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Tatranky nastrouháme a přidáme k nim nastrouhaný tuk, kakao, rum a cukr. K tomu přidáme sníh z bílku
Na umytou a odblaněnou svíčkovou nandáme proužky uzené slaniny. Opečeme na polovičce sádla a vložíme
Kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme a rozkrájíme na čtverečky o velikosti asi 2 - 3 cm. Opepříme
Kotlety nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou položíme plátek anglické slaniny a poklademe
Kotlety zlehka naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a na každou kotletu položíme plátek anglické
listového těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky Na kždou hvězdičku dáme lžičku smetany, kolečko cibule
Pak vykrajujeme formičkami hvězdičky, které upečeme na vymaštěném plechu a hvězdičky ještě horké na plechu
Z hotového vyváleného těsta vykrajujeme tvary hvězdiček Hvězdičky podáváme k vínu.
pomoučněném vále placku silnou 3 až 4 mm, vykrájíme hvězdičky Promícháme a dezertní lžičkou nandáváme na vychladlé hvězdičky
Na vál přesijeme mouku, do ní nastrouháme Heru, přilijeme šlehačku a vypracujeme těsto. Na pomoučeném