Prémiový obsah
★★★
983 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme zvonečky
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice
Do misky dáme tvaroh, přidáme lžičku sody bikarbony a dobře vymícháme. V plecháčku si rozehřejeme lžičku
Veku nakrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. osolené máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, na drobno
Bílky a polovinu krupicového cukru vyšleháme ve vodní lázni asi 5 minut. Pak do nich zašleháme zbytek
Oloupaný česnek a spařené a oloupané mandle nasekáme v mixéru. Přidáme k nim omyté a okapané lístky bazalky
Mandle zalijeme vařící vodou, po chvíli prudce ochladíme a slupku oloupeme. Ve vodní lázni svaříme smetanu
Mírně nahřátý med utřeme s piškotovými drobečky, žloutky, tukem a rumem do pěny. Přidáme spařené, oloupané
Vyloupané mandle umeleme na jemný prášek, dáme do plátěného pytlíku, přilijeme šálek vody a dobře vymačkáme
Mouku, 80 g cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 125 g másla, vejce a trochu soli zpracujeme na vále