Prémiový obsah
★★★
1.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme zvonečky
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice
Do misky dáme tvaroh, přidáme lžičku sody bikarbony a dobře vymícháme. V plecháčku si rozehřejeme lžičku
Tuk s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
300 g nastrouhaných mandlí a 300 g cukru promícháme na vále, přidáme šťávu z 1 citrónu, 2 bílky a důkladně
Vše společně utřeme, zapracujeme mouku a zaděláme vláčné těsto, které rozválíme na plát o tloušťce půl
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po dávkách všleháváme cukr a vmícháme mandle a esenci. Těsto vložíme
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a na jemno nasekanáme. Vejce utřeme s cukrem do pěny - ručně
Mouku, cukr, tuk a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které dáme do ledničky odležet
lázni a do každé čokolády vmícháme polovinu opečených mandlových Pomocí lžíce tvoříme z mandlové hmoty hrudky, které
Mírně nahřátý med utřeme s piškotovými drobečky, žloutky, tukem a rumem do pěny. Přidáme spařené, oloupané