Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Oříšky si smícháme se změklým máslem, moukou, cukrem a uděláme si těsto, které necháme přibližně tři
Smícháme cukr, vejce a přidáme nastrouhané mandle. Nakonec přidáme mouku a necháme hodinu odpočinout.
Nejdříve si oddělte vejce, žloutek od bílku. Bílek dejte stranou a žloutek dejte do velké mísy, ke kterému
Smícháme v hlubokém míse sypké ingredience a poté přidáme vejce a máslo. Vypracujeme hladké těsto bez
Oloupaný česnek a spařené a oloupané mandle nasekáme v mixéru. Přidáme k nim omyté a okapané lístky bazalky
Mandle zalijeme vařící vodou, po chvíli prudce ochladíme a slupku oloupeme. Ve vodní lázni svaříme smetanu
Mírně nahřátý med utřeme s piškotovými drobečky, žloutky, tukem a rumem do pěny. Přidáme spařené, oloupané
300 g nastrouhaných mandlí a 300 g cukru promícháme na vále, přidáme šťávu z 1 citrónu, 2 bílky a důkladně
Vše společně utřeme, zapracujeme mouku a zaděláme vláčné těsto, které rozválíme na plát o tloušťce půl
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po dávkách všleháváme cukr a vmícháme mandle a esenci. Těsto vložíme