Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek
Nejdříve si oddělte vejce, žloutek od bílku. Bílek dejte stranou a žloutek dejte do velké mísy, ke kterému
Smícháme v hlubokém míse sypké ingredience a poté přidáme vejce a máslo. Vypracujeme hladké těsto bez
Nejprve si pomocí rádla rozkrojíme těsto na obdélníky. Poté je naplníme směsí s máslo, piškotů a nastrouhaného
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny dáme do mísy a
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno. Na sádle osmahneme
Mouku prosejeme s kypřicím práškem a cukrem, přidáme mandle, změklé máslo, vejce rozmíchané samarettem
Smíchejte sušenky s rumem, amarettem a cukrem a důkladně vychlaďte přes noc v lednici. Poté tvořte malé
Z kvasnic, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl