Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
Redakce Recepty.eu
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Piškoty nameleme a smícháme s kávou, cukrem a salkem. Dochutíme rumem a přidáme máslo. Ze směsi vypracujeme
Máslo vyšlehejte s cukrem, vmíchejte vejce jedno po druhém. Poté krátce promíchejte tvaroh a mléko. Poté
Vejce rozdělíme zvlášť na žloutky a zvlášť na bílky. Měkké máslo a marcipán utřeme do pěny. Po jednom
V míse smícháme teplé mléko, droždí, trochu mouky a cukru, špetku soli a necháme odstát. Poté přidáme
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.