Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Piškoty nameleme a smícháme s kávou, cukrem a salkem. Dochutíme rumem a přidáme máslo. Ze směsi vypracujeme
Máslo vyšlehejte s cukrem, vmíchejte vejce jedno po druhém. Poté krátce promíchejte tvaroh a mléko. Poté
Vejce rozdělíme zvlášť na žloutky a zvlášť na bílky. Měkké máslo a marcipán utřeme do pěny. Po jednom
V míse smícháme teplé mléko, droždí, trochu mouky a cukru, špetku soli a necháme odstát. Poté přidáme
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto