Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme cukrovou polevou nebo je můžeme potřít citrónovou či rumovou
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce Perníčky necháme alespoň 4-5 dnu uležet.
Mouku prosejme do mísy a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme