Prémiový obsah
★★★
7.4K čtenářů
Tohle je takřka starobylý recept z repertoáru slovutného českého kuchaře minulého století Viléma Vrabce. Jemné, decentní, jednoduché, české. (A jestli jste přece jenom pekli perníčky, skvěle teď zužitkujete ty zbylé nebo nepovedené).
20 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Mleté maso smícháme s rozšlehaným vejcem. Osolíme, posypeme drceným kmínem, opepříme a pridáme trochu
Potom z ní rukama tvoříme kuličky, které obalíme v Kuličky dáme do papírových košíčků a vychladíme v lednici
suroviny uhněteme do hladké hmoty a z té tvoříme kuličky Poté kuličky napíchneme na špejle a nejprve je namočíme
Část můžete i nastrouhat, kuličky potom budou lépe Hmotu propracujte a rukama tvořte kuličky.
Směs necháme ztuhnout a poté z ní tvarujeme kuličky Obalené kuličky dáme do papírových košíčků a uložíme
promícháme a dáme na chvíli do lednice, poté děláme kuličky