Prémiový obsah
★★★
7.4K čtenářů
Tohle je takřka starobylý recept z repertoáru slovutného českého kuchaře minulého století Viléma Vrabce. Jemné, decentní, jednoduché, české. (A jestli jste přece jenom pekli perníčky, skvěle teď zužitkujete ty zbylé nebo nepovedené).
20 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
suroviny uhněteme do hladké hmoty a z té tvoříme kuličky Poté kuličky napíchneme na špejle a nejprve je namočíme
Mleté maso smícháme s rozšlehaným vejcem. Osolíme, posypeme drceným kmínem, opepříme a pridáme trochu
Potom z ní rukama tvoříme kuličky, které obalíme v Kuličky dáme do papírových košíčků a vychladíme v lednici
Část můžete i nastrouhat, kuličky potom budou lépe Hmotu propracujte a rukama tvořte kuličky.
Druhý den tvoříme z těsta malé kuličky, které obalujeme Hotové kuličky uložíme do krabičky a skladujeme na
Z té poté tvořímu kuličky a obalujeme je v kokosu.
Poté z těsta vytvarujeme kuličky a namáčíme je v čokoládách