Prémiový obsah
★★★
647 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Švestky necháme několik hodin ponořené v rumu louhovat Švestky plněné mandlí v této polevě máčíme, necháme
Pečlivě oloupané a kůžičky zbavené pomeranče vložíme rozpůlené do směsi z hnědého cukru a pomerančového
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Do formiček na vajíčka vlijeme rozpuštěnou čokoládu a po vychlazení nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak
Do kastrolku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Odstavíme z ohně. Do horké vody nasypeme cukr a ovocné
V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu. Dáme ji stranou a na výpeku osmahneme nakrájenou cibulku a
Hrušky oloupeme a rozpůlíme, vyjmeme jadřince. Do hrnce dáme víno, koření, citron, cukr a hrušky. Povaříme
Vyšleháme bílky s trochou soli a trochou cukru na pevný sníh. V další míse ušleháme žloutky s cukrem,
Ovoce dle chuti najemno nasekáme, zalijeme rumem a necháme do druhého dne namočené v zakryté nádobě marinovat