Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nejprve si utřeme máslo s cukry, poté přidáme nasekané ořechy, med, kůru s pomeranče, žloutek a skořici
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cukr, žloutky a Heru šleháme do hladka, pak přidáme jemně mleté ořechy
Na ořechovou směs rozpustíme máslo, přimícháme med, Teplou ořechovou směs natřeme na těsto s marmeládou
Smícháme v míse mouku s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho
Dortovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Nejdříve smícháme sypké
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a na závěr už jen ručně vmícháme
Bílky vyšleháme v robotu do husté pěny. Postupně přidáváme cukr, škrob a citronovou šťávu. Nakonec opatrně
Připravíme si kvásek z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a mouky. Necháme vzejít a mezitím si smícháme