Postup receptu

  1. Ořechy nasekáme v mixéru najemno. Kokosový tuk rozehřejeme.
  2. V misce smícháme ořechy, sirup a kokosový tuk. Postupně zapracujeme kokos, až získáme jednolitou hmotu.
  3. Z připravené směsi odebíráme menší hrudky, které rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem.
  4. Každou hrudku ještě ozdobíme oříškem.
  5. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 8 až 10 minut dozlatova.
  • 125 g kokos (strouhaný)
  • 100 g ořechy (mleté)
  • 50 g sirup (agávový)
  • 25 g tuk (kokosový)

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.