164 čtenářů
1 h
tetalenka
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
hřebíčkem (lze použít i prodávanou směs koření na perníčky Perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme
zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu odležet Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Máte-li rádi lesklé perníčky nebo je hodláte zdobit Perníčky nechte vychladnout.
Jizerku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva nasypeme na vál. Uděláme důlek, rozklepneme vejce,
o 0,5 cm a 10-12 minut pro perníčky o 1 cm. Z trouby vyndaváme perníčky raději dříve než později
Uhněteme hladké těsto, které necháme minimálně jeden den odležet