Prémiový obsah
★★★
1.1K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Podle návodu na obalu uvaříme pudink oslazený vanilkovým cukrem. Poté přidáme lučinu a vyšleháme. Ovoce
Prosátou mouku s moučkovým cukrem osolíme, přisypeme sušené droždí a dobře promícháme. Pak přidáme žloutky
Vejce ušleháme s cukry, pomalu prosejeme mouku, kakao a kypřící prášek. Nakonec vmícháme ořechy, vodu
V šejkru s ledem protřepeme předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do tumbleru a ozdobíme plátkem
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
V mléce rozmícháme vejce a poté přidáme mouku a připravíme tekuté těsto. Můžeme přidat mléko pokud bude
Vykrojené perníčky pokládáme na plech vyložený pečícím Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Jizerku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva nasypeme na vál. Uděláme důlek, rozklepneme vejce,
o 0,5 cm a 10-12 minut pro perníčky o 1 cm. Z trouby vyndaváme perníčky raději dříve než později