Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Těsto vyválíme a vykrajujeme lístečky, které klademe Pistáciové lístečky podáváme na sváteční stůl jako
Vyválíme a vykrajujeme stromečky (lístečky), které Upečené stromečky (lístečky) namáčíme do připravené
Nejdříve musíme nasekat nebo umlet pistácie na drobno. Máslo vyšleháme s cukrem. Poté důkladně zašleháme
Ve 150 ml vody rozmícháme mléko a přivedeme k varu. Přidáme nasekané pistácie, mandle, cukr, med, a ještě
Vodu si svaříme s 300 g cukru, přidáme barvivo a povaříme asi čtvrt hodiny. Bílky ušleháme se zbytkem
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a zašleháme pistáciovou
Přidáme vanilkový extrakt, dvě lžíce pistáciového másla , nasekané pistáciové oříšky a promícháme dohladka.
Příprava korpusu: Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme