Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Vyválíme plát 4 mm silný a vykrajujeme podkovičky, Po vychladnutí nastříkáme na podkovičky menší hladkou
Konce hotových a vychladlých podkoviček namáčíme v Ořechové podkovičky podáváme jako výborné vánoční cukroví
Pak kapří podkovičky přendáme na plech vyložený pečícím Křehké upečené kapří podkovičky rozdělíme na porce
Podkovičky kapra osolíme a ochutíme kořenící směsí Podkovičky z kapra v těstíčku podáváme s bramborovým
Než podkovičky vychladnou, připravíme si krém. Hotovým krémem slepujeme podkovičky.
Ocisteny patizon bez jadierok nakrajame na tenke podkovicky a mierne zasypeme vegetou. Struhany emental