Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme
Veky nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, nakrájenou pažitku a vejce. Smícháme a potom
Ze surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které hned vyválíme na plát asi 3 mm silný. Vykrajujeme
Mouku si prosejeme do mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které ve fólii necháme půl hodiny
Kachnu osolíme, pomeranče oloupeme a nakrájíme na dílky, polovinu dáme do kachny, kterou zavřeme jehlami
Sušené ovoce si namočíme do rumu, scedíme a smícháme s ostatními surovinami na těsto, které necháme pod
Džus povaříme s ovocem, pomerančovou a citronovou šťávou a kořením. Poté odstavíme z ohně, přidáme alkohol
Z mouky, vejce, vody, oleje a trošky soli zpracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Zpěníme
Dýni opláchneme, rozřízneme na poloviny a odstraníme dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, brambory
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na male plátky. Ze sójové omáčky, soli, pepře, chilli koření, prolisovaného
rozválíme na plát o síle asi 2 mm avykrajujeme z něj srdíčka Upečené srdíčka sundáme opatrně z plechu a po vychladnutí
Z připraveného těsto vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka cukrářského sáčku nastříkáme pistáciový krém na hotové srdíčko