107 čtenářů
Marokánky upečte pěkně kulaté a před podáváním pocukrujte.
1 h
kuchtikverca
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřete měkké máslo s cukrem, přidejte
Hned odstavíme a přisypeme kandované ovoce a ořechy Marokánky sundaváme z plechu vlažné a po vychladnutí
Nakonec vmícháme sníh z bílků a kandované ovoce.
Do těsta přidáme kandované ovoce, čokoládu a dáme do
Do mísy prosejeme mouku s kypřím práškem. přidám pokrájené fíky, datle, rozinky, ovoce a cukr s ořechy
Z droždí, lžičky cukru a několika lžic mléka necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejeme
Máslo vyšleháme s cukry a žloutky do pěny. Přidáme trošku soli, citronovou kůru a mouku, smetanu přidáváme
Nejprve si ušleháme sníh z bílků a moučkového cukru. Přidáme vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, nasekanou
Nejprve si v mixéru rozmixujeme kandované ovoce a Marokánky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 12
Vmíchejte vanilkový extrakt kandované ovoce i mandle nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek
Všetky suroviny dobre spracujeme na cesto (kandizované ovocie pokrájame nadrobno). Necháme v chlade