Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Těsto přesuneme do vymazané a vysypané formy na chlebíček
Nakonec vmícháme sníh z bílků a kandované ovoce.
V míse smichejte mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřete měkké máslo s cukrem, přidejte vejce
Do těsta přidáme kandované ovoce, čokoládu a dáme do
Do mísy prosejme mouku a smícháme ji s kypřícím práškem, pak přidáme vejce a nasekané ořechy a ovoce.
Z droždí, lžičky cukru a několika lžic mléka necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejeme
Máslo vyšleháme s cukry a žloutky do pěny. Přidáme trošku soli, citronovou kůru a mouku, smetanu přidáváme
Stěrkou stáhněte do vymazané formy na chlebíček, bábovku
Upečený a vychlazený chlebíček nakrájíme na plátky, sněhem ušlehaným z bílků a cukru moučky a čerstvým ovocem
Mléko si ohřejeme, smícháme s máslem, cukrem, rumem a kakaem. Přidáme piškoty a promícháme, chlebíčkovou
Nasekané rozinky, kandované ovoce a oříšky přidáme Hotový chlebíček potřeme čokoládovou polevou.