Prémiový obsah
★★★
155 čtenářů
1 h
kucharkalibuska
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4-5 mm a vykrájíme hvězdy Než čokoláda ztuhne, ozdobíme hvězdy oříškem dle chuti
spojte jako na videu — toto budou jednotlivé cípy vaší hvězdy Hotovou hvězdu nechte v teple asi hodinu-hodinu a půl
pocukrovaném vále na sílu asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct
Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu
Takto stočte celou hvězdu. Hvězdu nechte 30 minut kynout, pak ji potřete rozšlehaným
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky
Lisotvé těsto potřeme směsí cukru a skočice. Přiklopíme druhou částí a nakrájíme na tyčinky. Poté stočíme
Smetanu rozmícháme s vejci, máslem a špetkou soli. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Na vále těsto rozválíme
Ze všech surovin mimo skořicového cukru uhněteme těsto Rukama vytvarujeme kuličky a obalíme je ve skořicovém
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí