Prémiový obsah
★★★
213 čtenářů
1 h
kucharkalibuska
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4-5 mm a vykrájíme hvězdy Než čokoláda ztuhne, ozdobíme hvězdy oříškem dle chuti
spojte jako na videu — toto budou jednotlivé cípy vaší hvězdy Hotovou hvězdu nechte v teple asi hodinu-hodinu a půl
pocukrovaném vále na sílu asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct
Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu
Takto stočte celou hvězdu. Hvězdu nechte 30 minut kynout, pak ji potřete rozšlehaným
Mouku prosejeme společně s cukrem a přidáme k ní na drobné kousky nakrájené máslo, jemně umleté ořechy
Na vál dáme hladkou mouku, moučkový cukr, mleté oříšky, mletou skořici a nastrouhanou citrónovou kůru
V misce smícháme mouku, cukr, pudink, vanilkový cukr, máslo a vejce. Těsto necháme odležet v chladu a
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme asi hodinu na chladném
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky