Prémiový obsah
★★★
204 čtenářů
1 h
kucharkalibuska
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Těsto rozválíme na plát silný asi 4-5 mm a vykrájíme hvězdy Než čokoláda ztuhne, ozdobíme hvězdy oříškem dle chuti
spojte jako na videu — toto budou jednotlivé cípy vaší hvězdy Hotovou hvězdu nechte v teple asi hodinu-hodinu a půl
pocukrovaném vále na sílu asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct
Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu
Takto stočte celou hvězdu. Hvězdu nechte 30 minut kynout, pak ji potřete rozšlehaným
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Čaj dochutíme citronovou šťávou, cukrem, skořicí a medem. Nakonec do něj nalijeme punč a zamícháme. Porce
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, pečeme dorůžova
Smetanu rozmícháme s vejci, máslem a špetkou soli. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Na vále těsto rozválíme