Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze všech surovin mimo skořicového cukru uhněteme těsto Rukama vytvarujeme kuličky a obalíme je ve skořicovém
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinou, zabalené ve folii, v lednici. Na pomoučněné
trošku splácneme (ne moc,pečením se udělají kulaté sušenky Pečeme tak 15 minut na 180°C, až okraje sušenek pěkně
Na vále zpracujeme těsto, vyválíme tenký plát, vykrajujeme různé tvary. Pečeme na vymazaném plechu v
těsta tvarujte pomocí lžíce kuličky a obalujte je ve skořicovém Sušenky ihned po vyjmutí z trouby stáhněte z plechu
Sušenky najemno nasekáme v elektrickém sekáčku, případně Namísto skořicových sušenek můžeme použít i máslové
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky
V hlubokém misce smícháme marcipán, bílky, cukry, skořici, ořechy a mandle. Vypracujeme těsto, které
Lisotvé těsto potřeme směsí cukru a skočice. Přiklopíme druhou částí a nakrájíme na tyčinky. Poté stočíme
Smetanu rozmícháme s vejci, máslem a špetkou soli. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Na vále těsto rozválíme