Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Nakrájíme na plátky a tak nám vzniknou šneci, které
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Dejte do hrnce mléko s máslem a na nižší teplotu nechte rozpustit. Poté sundejte z plotny a nechte zchládnout
, potřete ho v celé ploše máslem a bohatě posypte skořicovým
Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na obdélník a celý hodně posypeme cukrem a skořicí. Začneme
Ve větším hrnci zahřejte mléko olej a cukr těsně pod bod varu. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a
od středu zvednout, takže vypadají jako opravdoví šneci Skořicoví šneci jsou dobří ještě teplí.