Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Nakrájíme na plátky a tak nám vzniknou šneci, které
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Dejte do hrnce mléko s máslem a na nižší teplotu nechte rozpustit. Poté sundejte z plotny a nechte zchládnout
, potřete ho v celé ploše máslem a bohatě posypte skořicovým
Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na obdélník a celý hodně posypeme cukrem a skořicí. Začneme
Ve větším hrnci zahřejte mléko olej a cukr těsně pod bod varu. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a
od středu zvednout, takže vypadají jako opravdoví šneci Skořicoví šneci jsou dobří ještě teplí.