Prémiový obsah
★★★
2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Škvarkové pracny pečeme ve středně vyhřáté troubě. Škvarkové pracny uložíme do krabičky a necháme uležet
Tuk nahrubo nastrouháme, tatranky a suky rozdrtíte nebo umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto,
Polevu rozpusťte a pracny v ni namáčejte asi do poloviny
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici. Formičky vymažeme máslem a naplníme
Na válu smícháme mouku, cukr, karob, skořici a oříšky a pak s máslem a několika lžícemi vody vypracujeme
Žloutky utřeme se škvarky, přidáme obě mouky, droždí, mléko, sůl a vše důkladně promícháme. Necháme 1
Droždí smícháme s mlékem a necháme vykynout. V míse smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se solí, přidáme škvarky
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké, vláčné a dobře promíchané těsto, které upečeme. Suroviny na polevu