Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Škvarkové pracny pečeme ve středně vyhřáté troubě. Škvarkové pracny uložíme do krabičky a necháme uležet
Na válu smícháme mouku, cukr, karob, skořici a oříšky a pak s máslem a několika lžícemi vody vypracujeme
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici. Formičky vymažeme máslem a naplníme
Polevu rozpusťte a pracny v ni namáčejte asi do poloviny
Tuk nahrubo nastrouháme, tatranky a suky rozdrtíte nebo umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto,
Žloutky utřeme se škvarky, přidáme obě mouky, droždí, mléko, sůl a vše důkladně promícháme. Necháme 1
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké, vláčné a dobře promíchané těsto, které upečeme. Suroviny na polevu
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se solí, přidáme škvarky
Droždí smícháme s mlékem a necháme vykynout. V míse smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a
Škvarky pomeleme na masovém strojku spolu s česnekem (množství dle chuti). Sladkokyselé okurky nastrouháme