Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Škvarkové pracny pečeme ve středně vyhřáté troubě. Škvarkové pracny uložíme do krabičky a necháme uležet
Tuk nahrubo nastrouháme, tatranky a suky rozdrtíte nebo umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto,
Polevu rozpusťte a pracny v ni namáčejte asi do poloviny
Na válu smícháme mouku, cukr, karob, skořici a oříšky a pak s máslem a několika lžícemi vody vypracujeme
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici. Formičky vymažeme máslem a naplníme
Žloutky utřeme se škvarky, přidáme obě mouky, droždí, mléko, sůl a vše důkladně promícháme. Necháme 1
Droždí smícháme s mlékem a necháme vykynout. V míse smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se solí, přidáme škvarky
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké, vláčné a dobře promíchané těsto, které upečeme. Suroviny na polevu