Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Škvarkové pracny pečeme ve středně vyhřáté troubě. Škvarkové pracny uložíme do krabičky a necháme uležet
Tuk nahrubo nastrouháme, tatranky a suky rozdrtíte nebo umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto,
Polevu rozpusťte a pracny v ni namáčejte asi do poloviny
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici. Formičky vymažeme máslem a naplníme
Na válu smícháme mouku, cukr, karob, skořici a oříšky a pak s máslem a několika lžícemi vody vypracujeme
Žloutky utřeme se škvarky, přidáme obě mouky, droždí, mléko, sůl a vše důkladně promícháme. Necháme 1
Droždí smícháme s mlékem a necháme vykynout. V míse smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké, vláčné a dobře promíchané těsto, které upečeme. Suroviny na polevu
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se solí, přidáme škvarky