Prémiový obsah
★★★
1.9K čtenářů
1 h 50 m
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mouku prosetou s práškem od
Koupený nebo doma vyrobený kvásek zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, opepříme a přidáme kmín
Z mouky, cukru, tuku, žloutků, kvásku, vlažného mléka, vanilkového cukru a soli vypracujeme těsto a necháme
Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a vkládáme obrácené do nádoby vždy rozloupnutým nahoru, nasypeme do nich
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Maso nakrájíme na plátky (je lepší koupit již nakrájené) a naložíme do bílého jogurtu s česnekem. Necháme
Utřeme si máslo se žloutky, přidáme rum a mouku a necháme hodinu odležet. Na náplň si připravíme ořechy
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní