Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Takto připravé pracny (medvědí tlapy), pokládáme na Po upečení musíme ihned pracny vyklopit a obalit ve
Ingredience smícháme, z těsta utvoříme bochánek a necháme jej uležet v lednici. Z těsta vyválíme váleček
Na vále smícháme mouku s máslem a mletými ořechy. Poté přidáme vejce vyšlehané s cukrem a citronovou
Máslo utřete se žloutkem, smíchejte s ostatními ingrediencemi, s výjimkou másla na formičky, a vypracujte
V míse smícháme tuk, cukr a vejce. Poté kůru, utlučenou vanilku a skořici. Nakonec nasekané rozinky,
V mixéru rozmixujeme medvědí česnek s olejem, prolisovaným
Horké pracny vyklepneme, ještě horké je obalíme v sorbitu Pokud chceme mít dia medvědí pracny tmavé, přidáme
Ještě horké vánoční pracny vyklopíme na vál a pocukrujeme Nejlepší vánoční pracny podáváme na tác s ostatním