Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Cukr, vejce a tuk společně utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko. Vše důkladně
. na plech vyložený pečícím papírem přendáme štolu Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme
Z mouky, kypřícího prášku, cukrů, vajec, rozpuštěného másla, tvarohu, rumu, rozinek, ovoce a ořechů vypracujeme
Štoly pečte v troubě vyhřáté na 165 °C asi 50 minut Pak štóly hustě posypte vrstvou moučkového cukru.
Pak vytvarujeme štolu a pečeme na 180°C asi 10 minut Štolu potřeme máslem a pocukrujeme.
papírem a hliníkovou fólií, která zabrání, aby se štola Poté vložte připravenou štolu na plech a pečte 40 minut