Prémiový obsah
★★★★
6.8K čtenářů
1 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Z mouky, kypřícího prášku, cukrů, vajec, rozpuštěného másla, tvarohu, rumu, rozinek, ovoce a ořechů vypracujeme
Cukr, vejce a tuk společně utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko. Vše důkladně
Mouku vsypte na vála a udělejte ďůlek, do ní dejte mléko a promíchejte droždí s trochou cukru. Nechte
Štoly pečte v troubě vyhřáté na 165 °C asi 50 minut Pak štóly hustě posypte vrstvou moučkového cukru.
Štolu upečeme uprostřed trouby při 200 stupních 40
Zbytek másla necháme na potření upečené štoly. Štolu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme
Z mouky, kypřícího prášku, cukrů, vajec, rozpuštěného másla, tvarohu, rumu, rozinek, ovoce a ořechů vypracujeme
papírem a hliníkovou fólií, která zabrání, aby se štola Poté vložte připravenou štolu na plech a pečte 40 minut
Pak vytvarujeme štolu a pečeme na 180°C asi 10 minut Štolu potřeme máslem a pocukrujeme.