Prémiový obsah
★★★
2.4K čtenářů
Vůně a chuť arašídového másla je typicky americká, ale i u nás už pomalu domácní. Možná si tak rychle nezvykneme na jeho použití ve slaných sendvičích, ale v dezertech i těch nepečených, je mimořádně příjemné.
20 m
Redakce Recepty.eu
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Nejprve připravíme těsto, tak že vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme mouku, prosetou s práškem
Rybu očistíme a vykucháme. Celou rybu podélně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Celou rybu
Jehněčí maso nasolíme a posypeme nasekaným tymiánem, opepříme a zalijeme vínem. Necháme přes noc naložit
Cukr, sušenky, máslo, rum a kakao smícháme. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých oříšcích
vykuchaného a očištěného kapra rozevřeme, dobře prosolíme, posypeme kořením na ryby a dovnitř vložíme
Husu omyjeme, osušíme, párátky a provázkem svážeme a dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nasypeme je na plech s pečicím papírem, osolíme a zakápneme
Cukry smícháme s kakaem, škrobem a důkladně rozmícháme s mléce. Za stálého mícháme vaříme na vodní lázni
Šunku nakrojíme ostrým nožem do čtverečků(aby vznikla napovrch mřížka). Poté si smícháme v kastrůlku
sváteční chuťovky nebo jedlé dekorace, a to zcela bez pečení VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES Vánoční cukroví je nejenom