Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
Vůně a chuť arašídového másla je typicky americká, ale i u nás už pomalu domácní. Možná si tak rychle nezvykneme na jeho použití ve slaných sendvičích, ale v dezertech i těch nepečených, je mimořádně příjemné.
20 m
Redakce Recepty.eu
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Nejprve připravíme těsto, tak že vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme mouku, prosetou s práškem
Pokud pečete zázvorky, případně vánoční štólu, tak VÁNOČNÍ RAFAELO KULIČKY 5.
Rybu očistíme a vykucháme. Celou rybu podélně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Celou rybu
Cukr, sušenky, máslo, rum a kakao smícháme. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých oříšcích
Jehněčí maso nasolíme a posypeme nasekaným tymiánem, opepříme a zalijeme vínem. Necháme přes noc naložit
vykuchaného a očištěného kapra rozevřeme, dobře prosolíme, posypeme kořením na ryby a dovnitř vložíme
Pokud pečete zázvorky, případně vánoční štólu, tak VÁNOČNÍ RAFAELO KULIČKY 5.
Šunku nakrojíme ostrým nožem do čtverečků(aby vznikla napovrch mřížka). Poté si smícháme v kastrůlku
Husu omyjeme, osušíme, párátky a provázkem svážeme a dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nasypeme je na plech s pečicím papírem, osolíme a zakápneme