Prémiový obsah
★★★
5K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
-recept podle prababičky
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Kousky těsta napěchujeme do formiček na včelí úly. Pak v úlu vytvoříme důlek, který naplníme krémem, a
Kousky těsta napěchujeme do formiček na včelí úly. Pak v úlu vytvoříme důlek, který naplníme krémem, a
Kousky těsta napěchujeme do formiček na včelí úly. Pak v úlu vytvoříme důlek, který naplníme krémem, a
Sušenky rozdrtíme a smícháme s mandlemi. Přemícháme cukr, koření, kakao, máslo a kešu. Vše rozmixujeme
Formičku na úly vždy vysypeme moučkovým cukrem, aby
Piškoty dáme do mixéru a rozemeleme na prach. K piškotům přidáme změklé nastrouhané máslo, rum, kakao
Zmiesime cukor, orechy, mleté piškóty, vajce, kakao a rum. Z cesta vyformujeme malé guličky, ktoré obalíme
Hotové úly posypeme přes sítko práškovým cukrem nebo poléváme polevou.Poznámka: dobře vypadá, pokud jsou úly
Vše zpracujeme a necháme odležet, formičky vysypeme moučkovým cukrem, po 3-4 dnech plníme. Na konec
Bezvadný recept! Už 55 let děláme úlky úplně stejně:-) a dělám z dvojité dávky-půlka jich zmizí před naplněním.
Před Vánocemi si seženu dvě co nejčerstvější vejce od kamarádů /čistý chov/,dříve jsme měli svoje pipky. Za celá léta nepamatuji,že by kdokoliv z rodiny a známých měl salmonelu či jakékoliv potíže, tak se nebojte a kupte vejce třeba od farmářů.
Jak říkávala babička,hlavně se neboj-nejhorší smrt je z vyděšení....