184 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES Vánoční cukroví je nejenom VÁNOČNÍ NUGÁTOVÉ KULIČKY Kakaové kuličky s čokoládou
Mouku smícháme na vále cukrem, jedlou sodou, muškátový oříšek, skořicí, hřebíčky a citrónovou kůrou.
Vypracujme těsto (do hustoty asi jako linecké) a vyválíme placku silnou 3 mm. Vykrajujeme tvary, které
Z mouky, cukru, citronové šťávy, vanilkového cukru, soli, vejce a rozehřátého másla, vypracujeme hladké
Veškeré suché ingredience důkladně promícháme. V další míse vyšleháme vejce s máslem a medem. Do tekuté
Rozehřáté máslo smícháme s moučkovým cukrem a vejci, přidáme med a koření. Přimícháme mouku se sodou
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou důkladně prosejte